Poradna

Máte ránu, která se přes všechnu péči nechce hojit?

Pak neváhejte a kontaktujte naše specialisty

Osobní kozultace

V Praze a Ostravě nabízíme službu osobní kozultace.

Osobní konzultace

Diabetické defekty
​Pandemie diabetu a její záludnosti

Stále rostoucí podíl diabetu v dnešní společnosti děsí vědce, znepokojuje zdravotníky, ale bohužel stále nedostatečně oslovuje pacienty.


Diabetické defekty
​Současný stav problematiky léčby diabetu a jeho komplikace SDN

SDN právem patří mezi nejobávanější chronické komplikace diabetu. Tento stav představuje nejen závažný medicínský, ale také společenský problém. Takto postižení lidé jsou ve většině případů opakovaně hospitalizováni předčasně invalidizování. Na vině je často jednak noncompliance samotného pacienta, ale také nedostatečná sociální podpora, včetně nedostatečné úhrady zdravotních pojišťoven (dále jen ZP) Situaci ještě více zhoršuje probíhající celosvětová krize, kterou zvláště chronicky nemocní pacienti pociťují velmi intenzivně.


Diabetické defekty
​Larvární terapie v léčbě diabetické nohy

Enzymy jsou nezbytnou součástí všeho živého. Podmiňují a urychlují biochemické reakce, které jsou vlastně podstatou všech základních pochodů, které se odehrávají v každém organismu. Jako zvláštní „živou“ formu zevní enzymoterapie lze označit léčbu larvami mouchy bzučivka zelené (larvální terapie-maggot terapie).


Kdo vlastně o člověka s nehojící se ránou pečuje?

Léčbou chronických ran se dnes zabývají jak jednotlivci z řad zdravotníků, tak zdravotnické organizace, ambulantní i lůžková zařízení a v neposlední řadě též farmaceutické firmy. V praxi se s ranami můžeme setkat prakticky všude. Na všech základních odděleních nemocnic v ambulancích, sociálních zařízeních, stacionářích apod.


​Proč se rány nehojí?

V dnešní době si spoustu lidí myslí, že medicína zná recept na každou ránu. Proto mnohdy počátek potíží banalizuje a přichází až ve fázi, kdy „dobré rady“ selhaly. V ambulancích praktických lékařů pak předpokládají, že lékař vydá recept na prášky či mast a bude zase vše v pořádku. Jenže už tady mnohdy začíná oboustranně nepříjemné překvapení. Žádné „zázračné léky“ ani masti v tomto případě zkrátka nejsou a ani být nemohou. Proč???


Chceme pomáhat diabetikům

Dostáváte se na stránky, které jsou určeny všem, kteří mají potíže s dlouhodobě nehojícími se ranami a otoky, dále diabetikům, lidem s cévním onemocněním končetin a také všem, kteří mají takto postižené osoby ve svém okolí a chtějí jim pomoci.